Zvanični sajt Vlade Republike Srpske od danas je dostupan na novom domenu vladars.rs., saopšteno je iz Vlade Srpske.

Napomenuli su da je ovo jedina zvanična stranica Vlade Republike Srpske.

– Nakon odluke registratora iz Sjedinjenih Američkih Država stručne službe Vlade Republike Srpske su preduzele sve potrebne aktivnosti i od danas je sve osposobljeno za nesmetano funkcionisanje. Takođe, sve mejl adrese institucija Republike Srpske nalaziće se na domenu .rs, čime će se ponovo uspostaviti komunikacija sa cjelokupnom javnošću – navodi se u saopštenju.

U saopštenjnju se ističe da su svi podaci Vlade sačuvani.

– Ništa nije uništeno ili otuđeno i od danas sve funkcioniše, kao i prije blokade. Preko 3.000 stranica biće prevedene na novi domen .rs do kraja sedmice, te će svi sajtovi institucija Republike Srpske biti u funkciji – dodaje se u saopštenju.

Vlada Republike Srpske angažovaće pravne stručnjake da pripreme tužbu protiv kompanije koja je bez najave i obavještenja onemogućila korištenje sajta Vlade Republike Srpske.

– Blokadom domena .net, koji je plaćen do kraja februara 2025. godine, nanesena je određena šteta u komunikacija Vlade Republike Srpske sa građanima i cjelokupnom javnosti, ali bez obzira na blokadu koja je trajala nekoliko dana, građani nisu bili uskraćeni za informacije, aktivnoste i mjere koje je provodila Vlada, kao i njene službe – zaključili su u saopštenju.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakRaspisana četiri konkursa ukupne vrijednosti 260.000 KM
Naredni članakNešić traži od SIPA informaciju o snimku na kojem se Patković stavlja na raspolaganje pokretu Hamas