Vlada i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske odrganizovali su prijem za učenike, nastavnike i direktore srpskih škola na Kosovu i Metohiji koji u okviru programa “Spojimo djecu KiM i Srpske” borave u Srpskoj.

Projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” omogućava djeci da izgrade iskrena i trajna prijateljstva, razmjene kulturna i obrazovna iskustva, te da razviju osjećaj zajedništva i međusobne podrške istakli su predsjednik Odbora za Kosovo i Metohiju Miroslav Arlov i ministarka prosvjete i kulutre Republike Srpske Željka Stojičić.

– Djeca odlaze bogatija za veliko drugarstvo i veliko iskustvo. Svi oni imaju mnogo toga na Kosovu u Metohiji, nisu ni gladni ni žedni, ali nemaju slobodu, koju smo im pružili za ovih sedam dana – rekao je Arlov.

Prijemu su prisustvovali ministri u Vladi Republike Srpske.

– Vjerujem da će oni iz Republike Srpske izaći zadovoljni svojim boravkom i da će ponijeti najljepše uspomene koje drugarstvo može da stvori – navela je ministarka prosvjete i kulutre Republike Srpske Željka Stojičić.

Stojičić je rekla je da Ministarstvo prosvjete i kulture tradicionalno podržava projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

U projektu učestvuje 15 opština i gradova Republike Srpske.

U okviru projekta u Republici Srpskoj boraviće 586 djece, 53 nastavnika kao i 25 djece sa poteškoćama u razvoju sa Kosova i Metohije.

Projekat se realizuje 12. put.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakPU Doboj: Podnesen Izvještaj protiv lica iz Modriče zbog zloupotrebe službenog položaja
Naredni članakCIK: Žrijebanje za petog srpskog delegata 1. jula; Hadžiabdić: Nezabilježena pravna situacija