Vijesti

Vlada: “Borba protiv korupcije” – ne radi!

Vlada je, putem premijerkinog ekspozea, svojevremeno obećala borbu protiv korupcije. Za sada su rezultati pod upitnikom. Ono što je, međutim, zanimljivo jeste to na aplikacijama koje je Vlada napravila i koje su trebalo da posluže za prijave slučajeva korupcije, to nije moguće učiniti.

 

Namjera u borbi protiv korupcije u Republici Srpskoj postoji, ali deklarativno. Cvijanovićeva je obećala, prilikom preuzimanja dužnosti u decembru 2014. godine, oštru borbu protiv kriminala i korupcije.

U međuvremenu aplikacija koju je Vlada napravila i postavila na zvaničnu internet-stranicu Vlade ne funkcioniše. Aplikacija je trebalo da građanima anonimno omogući prijavljivanje korupcije u Republici Srpskoj. Moguće je izabrati datum i opisati o kakvom slučaju je riječ i gdje se dogodio. Međutim, nije moguće poslati prijavu, jer je nemoguće popuniti sva polja. Konkretno, nemoguće je odabrati nepravilnost na koju se odnosi prijava.

Građani u međuvremenu slučajeve korupcije prijavljuju nevladinim organizacijama. Centri civilnih inicijativa zahtijevaju, na osnovu čestih prijava građana korupcije u zapošljavanju, izmjene zakona.

Aplikacija koja ne funkcioniše namijenjena je, piše na sajtu Vlade, za prijavu sumnje na korupciju i druge nepravilnosti u radu javne uprave.

Izvor: bntv

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close