Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa Manuelom Nesl, šeficom kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u BiH o daljem nastavku saradnje Vlade i ove finansijske institucije.

Razgovarano je o aktivnostima na realizaciji više infrastrukturnih projekata, za koje je, na današnjem sastanku, potvrđena podrška, te pomoć u finansiranju od strane Evropske banke za obnovu i razvoj, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Kako navode iz Kabineta predsjednika Vlade, riječ je, između ostalog bila o izgradnji obilaznice kod Doboja na Koridoru 5C, rekonstrukciji putnog pravca Foča – Šćepan Polje, do granice sa Crnom Gorom, te podršci EBRD-a projektu modernizacije željezničkog koridora od Doboja do Šamca.

Dodaju da je na sastanku izražena obostrana spremnost da se nastavi i proširi saradnja i na projektima iz oblasti energetske efikasnosti, upravljanja otpadom i digitalizacije.

Višković je posebno istakao projekat iz oblasti energetske efikasnosti, koji se odnosi na utopljavanje javnih objekata, koji se pokazao kao veoma koristan i uspješan, te ga je, kako je naveo, potrebno nastaviti i u budućnosti.

Na današnjem sastanku, razgovarano je i o saradnji sa EBRD-om u okviru reforme javnih preduzeća u Srpskoj, te podršci EBRD-a projektu unapređenja usluga gradskog grijanja u opštini Pale.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakVulićeva poručila Isaku: Prestani se baviti Srpskom, razmisli gdje ćeš ti biti za sedam godina
Naredni članakDodik: Pitanje imovine nije i neće biti tema, to je riješeno Dejtonskim sporazumom i Ustavom