Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom Sverdlovske oblasti u Ruskoj Federaciji, koju je predvodio ministar međunarodnih i spoljnoekonomskih veza Sverdlovske oblasti Vjačeslav Јurjevič Јarin.

Na sastanku je potvrđeno obostrano opredjeljenje za jačanje međusobne saradnje, te konstatovano da postoji značajan prostor za njeno unapređenje u mnogim oblastima.

Posebno je istaknuta mogućnost snažnijeg privrednog povezivanja, saradnja između kompanija iz Republike Srpske i Sverdlovske oblasti, te univerzitetska i saradnja u oblasti kulture.

Razgovarano je o definisanju pravaca saradnje u budućnosti, te najavljeno potpisivanje sporazuma o saradnji između Republike Srpske i Sverdlovske oblasti u narednom periodu.

Višković je istakao veliki značaj ekonomskog povezivanja Republike Srpske i Sverdlovske oblasti, a Јarin pozvao je delegaciju Republike Srpske da posjeti Sverdlovsku oblast i da se upozna sa njenim privrednim, industrijskim, naučnim i svim drugim potencijalima koji mogu biti predmet saradnje.

Sastanku sa delegacijom Sverdlovske oblasti prisustvovao je i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić.

Foto: Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakCvijanovićeva na Demografskom samitu u Budimpešti: Čuvati porodicu i tradicionalne vrijednosti
Naredni članakRadmanović: Teme predviđene za hitnu sjednicu prave dodatne probleme