Vijesti

Višković: Podrška razvoju sektora tekstila, kože i obuće

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske i Udruženja tekstila, kože i obuće.

Na sastanku je razgovarano o stanju u oblasti proizvodnje tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj, radu privrednih društava iz ovog sektora u uslovima pandemije virusa korona, kao i o mogućnostima podrške daljem unapređenju njihovog poslovanja, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Višković je istakao da je sektor tekstila, kože i obuće važan za Republiku Srpsku, podsjetivši da je Vlada kroz kreiranje niza mjera u prethodnim godinama dala značajan doprinos poboljšanju poslovanja u ovoj oblasti.

On je naglasio da Vlada Republike Srpske ostaje čvrsto opredijeljena da nastavi da pruža podršku razvoju sektora tekstila, kože i obuće, kao i drugim privrednim granama.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja Vlade Republike Srpske i Udruženja tekstila, kože i obuće, odnosno Privredne komore Republike Srpske, dobra, te da postoji prostor za njeno dalje unapređenje.

Sastanku su, osim predsjednika Vlade Republike Srpske, prisustvovali i ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministarka finansija Zora Vidović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close