Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Unije poslodavaca Republike Srpske, Sašom Trivićem, Јankom Petrovićem, Dejanom Mijićem i Zoranom Škrebićem, povodom utvrđivanja iznosa minimalne plate u Republici Srpskoj.

Tokom sastanka, Višković je istakao da je Vlada otvorena za dalje razgovore o iznosu najniže plate, te da je neophodno doći do rješenja koje bi izbalansiralo interese radnika s jedne, i poslodavaca, s druge strane.

Višković je još jednom ukazao da dogovor o iznosu minimalne plate prevashodno treba da bude rezultat razgovora socijalnih partnera u okviru Ekonomsko-socijalnog savjeta Republike Srpske, te apelovao na obje strane da unutar Savjeta pokušaju postići dogovor, bez međusuobnih isključivosti po ovom pitanju.

Uvažavajući iznesene stavova predstavnika poslovne zajednice, Višković je podsjetio da je Vlada Srpske preduzela niz konkretnih koraka kako bi došlo do povećanja plata zaposlenih, između ostalih i usvajanjem stimulativnog Zakona o podsticajima u privredi.

Višković je istakao da ostaju privrženi sistemskim mjerama koja će dovesti do daljeg ekonomskog rasta i standarda građana Republike Srpske.

Današnjem sastanku prisustvovali su i ministarka finansija Zora Vidović i ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakBudimir: Јedino odlaskom stranih sudija moguće doći do političke stabilnosti
Naredni članakDOBOJ: Do kraja godine finalna verzija strategije demografske obnove (FOTO)