Sport

Virtus čeka da neko odustane od Evrolige

Generalni direktor Virusa iz Bolonje Luka Baraldi izjavio je da je odluka Evrolige o sastavu ekipa za sljedeću sezonu bila očekivana, kao i da je klub iz Bolonje spreman da igra u najjačem košarkaškom takmičenju ako neko od tih timova odustane.

Evroliga juče je završila sezonu 2019/20, a u narednoj će se takmičiti istih 18 ekipa.

“Nisam iznenađen tom odlukom, prije dva mjeseca sam rekao da će se to dogoditi. Dobro je što su sačekali do sada i dobro je što su poništili sezonu. Evroliga je prefektno odradila posao, a ne kao Košarkaški savez Italije i Liga koji su u žurbi donijeli odluku”, rekao je Baraldi za italijansku Republiku.

Virtusa je preko Evrokupa tražio učešće u elitnom klupskom takmičenju, a u trenutku prekida sezone zbog pandemije virusa korona, tim Aleksandra Ðorđevića spremao se za četvrtfinale protiv Monaka.

“Prvo da vidimo da li će svaki od tih 18 timova željeti da igra u Evroligi sljedeće sezone. Panatinaikos je izrazio određene sumnje. Ako svi potvrde učešće, onda Virtus nema nikakve šanse. Već smo popunili određene formulare u slučaju da neko otkaže učešće kako bi nas Evroliga uzela u razmatranje”, zaključio je Baraldi.

Foto: Eurocupbasketball

Izvor: Nezavisne

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close