Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Bojan Vipotnik rekao je da jednoglasno usvajanje Rezolucije o protivljenju aktivnostima izgradnje i uspostavljanja nuklearnog objekta na Trgovskoj gori jasna poruka o jedinstvu svih političkih subjekata u Srpskoj kada je riječ o ovoj temi.

– Ovo je poruka svim građanima u slivu Une da smo bez obzira na političke razlike i dnevnopolitička razmimoilaženja, čvrsto ujedinjeni u zaštiti njihovih prava na život u zdravom i bezbjednom, ekonomski razvijenom području- istakao je Vipotnik za Srnu.

Ovako pokazano jedinstvo političkih aktera i građana, naglasio je Vipotnik, nedvosmislena je poruka donosiocima odluka u Hrvatskoj da ćemo nastaviti da beskompromisno radimo na sprečavanju njihovih namjera da praktično odlažu istrošeno nuklearno gorivo i radioaktivni otpad.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je juče Rezoluciju o protivljenju aktivnostima izgradnje i uspostavljanja nuklearnog objekta Centar za zbrinjavanje radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovske gore u Hrvatskoj.

Hrvatska planira da radioaktivni otpad iz Nuklearne elektrane Krško, kao i postojeći instucionalni otpad, skladišti na lokaciji Trgovska gora u opštini Dvor, na samoj granici sa BiH.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakUpozorenje zbog olujnog vjetra u Srpskoj
Naredni članakDodik u Subotici sa zavičajnim udruženjima: Srbi da ostanu jedinstveni i sabrani (FOTO)