Svesrpski sabor je izuzetno značajan događaj za Republiku Srpsku, jedan od najznačajnijih od kada postoji Republika Srpska, rekla je Zora Vidović, ministar finansija u Vladi Republike Srpske, gostujući u našem Јutarnjem programu.

– Nekada je važno da i pored finansijske pomoći imamo moralnu i političku podršku, pogotovo u svijetu, gdje je Srbija i te kako prisutna. Sada je sve javno, precizno rečeno šta misli o položaju Srpske, našim pravima i to je za nas velika stavr, ogroman vjetar u leđima, jer sada smo jači u svakom smislu – naglasila je Vidovićeva. 

Vidovićeva je naglasila da je u  u Beogradu na Saboru potpisano dosta memoranduma između Republike Srpske i Srbije.

– Oni će precizirati određene stvari. Naša saradnja sa Ministarstvom finansija Srbije izuzetno dobra, imali smo veliku pomoć od njih. Radimo na jednom sporazumu koji ćemo potpisati. Veoma značajan sporazum a vezan je za digitalizaciju osiguranja. Srbija je to odradila prije nekoliko godina, i imaju velike benifite za državu, a posebno je važna za građane. Naša je želja da kompletan projekat prepišemo i kod nas. Razgovarano je na zajednički izlazak na međunarodna finansijska tržišta – poručila je Vidovićeva.

Koristi od EKSPO 2027 imaće i Republika Srpska.

– EKSPO 2027 će proizvesti pozitivne stvari ne samo za Srbiju, već i za cijeli region, a naravno i za Srpsku – dodala je Vidovićeva.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakU Srpskoj rođeno 16 beba; Doboj bogatiji za jednog stanovnika
Naredni članakEgić: Sabor potvrdio da smo jedinstven srpski narod