Vijesti

Vanredna kontrola ispravnosti autobusa

U Republici Srpskoj od danas do 10. septembra vršiće se vanredne kontrole tehničke ispravnosti autobusa za prevoz učenika.

 

Prevoznici bi trebalo da, u dogovoru sa stanicama za tehničke preglede, izvrše vanredne kontrole autobusa i da tehnički ispravni dočekaju početak nove školske godine, kako bi bezbjednost učenika bila što veća, rekla je pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nataša Kostić.

Stanice za tehničke preglede o svom trošku vrše tehnički pregled autobusa.

Prosječna starost autobusa u Srpskoj je 20 godina.

Sekretar Udruženja saobraćaja i veza Privredne komore Srpske Dragoslav Mihajlović rekao je da su kontrole prvi put sprovedene prošle godine i da su rezultati analize pokazali da je broj autobusa isključenih iz saobraćaja nakon provjera bio znatno manji.

Zoran Ivetić iz Asocijacije tehničkih pregleda rekao je da je ova asocijacija formirala spisak tehničkih stanica koje su se dobrovoljno javile da obavljaju poslove vanrednog tehničkog pregleda autobusa, kojih je do sada 53.

U kontrolama učestvuju Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Privredna komora, Stručna institucija za tehnički pregled, Asocijacija tehničkih pregleda i Auto-moto savez Republike Srpske i da je to redovna aktivnost koja se provodi u avgustu i septembru.

Izvor: Srna

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close