Vijesti

“Uživaj u Srpskoj” (VIDEO)

Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da je turizam, zajedno sa ugostiteljstvom, oblast koja je najviše pogođena epidemijom virusa korona, te da je potrebno posvetiti dodatnu pažnju za oporavak i stabilizaciju.

Gašićeva je navela da je s tim ciljem pokrenuta kampanja “Uživaj u Srpskoj”, koju realizuju resorno ministarstvo i Udruženje poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske – Horeka Republike Srpske.

– Ova kampanja je nastavak prethodne kampanje “Doživi Srpsku” i cilj je da promovišemo domaće turističke potencijale, te da podignemo svijest građana o značaju domaćeg turizma, kao i da svako pojedinačno može da doprinese oporavku ove oblasti, uz poštovanje svih epidemioloških mjera – rekla je Gašićeva u Banjaluci prije početka obilježavanja Svjetskog dana turizma.

Ona je dodala da kampanja promoviše Srpku kao sigurnu destinaciju, u kojoj će turisti moći boraviti i provesti odmor ili službeni boravak.

Predsjednik Udruženje poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske – Horeka Republike Srpske, Dalibor Šajić, istakao je da Srpska ima velike turističke potencijale, o kojima treba što više pričati.

– Kampanja želi da istakne odgovornost svakog pojedinca, bez koje nema rezultata. Јer, poslodavci u hotelima i ugostiteljskim objektima mogu preduzeti sve potrebne epidemiološke mjere, ali ako se pojedinci, gosti ne ponašaju odgovorno, ne možemo adekvatno odgovoriti na ovaj izazov – rekao je Šajić.

On je pozvao građane da prilikom boravka u ugostiteljskim, hotelskim i drugim objektima u oblasti turizma budu odgovorni i savjesni, te na taj način doprinesu sprečavanju širenja virusa.

Šajić je napomenuo da se Udruženje koje vodi okupilo za vrijeme epidemije, te da je osnovano kako bi dalo doprinos da se saniraju posljedice epidemije virusa korona na turizam i ugostiteljstvo.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close