Vijesti

Usvojen rebalans budžeta

Održana 32. sjednica Skupštine opštine Petrovo

 

Usvojen rebalans budžeta


sjednica-SO-Petrovo-1
U Petrovu je juče održana 32. redovna sjednica Skupštine opštine na kojoj je, između ostalog, usvojen nacrt rebalansa opštinskog budžeta, kojim su ukupna budžetska sredstva predložena u iznosu od 2.610.070 maraka umjesto dosadašnjeg budžeta koji je iznosio 2.385.910 KM, što je za 9,4% ili za 224.160 maraka više u odnosu na prethodno planirana sredstva. Nacrt rebalansa urađen je zbog izvjesnih prihoda koji će do kraja fiskalne godine biti ostvareni, među kojima je povećanje prihoda od naknada i taksi, povećanje koncesionih naknada kao i sredstva od prodaje bivše „Koka produkt“ Karanovac i od prodaje zemljišta u Poslovnoj zoni Sočkovac. Nacrt dokumenta upućen je u javnu raspravu te će se na narednoom skupštinskom zasijedanju, u formi prijedloga, naći pred odbornicima.

Odlukom o planu mreže zdravstvenih ustanova na području opštine Petrovo definisano je da mrežu čine četiri ambulante porodične medicine i to dvije ambulante u Petrovu za naseljena mjesta Petrovo, Porječina, Kaluđerica i Krtova, jedna ambulanta u Kakmužu za ovo naseljeno mjesto i jedna ambulanta u Karanovcu za Karanovac i Sočkovac.

Na ovoj sjednici odbornici su donijeli i odluku o izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju trotoara u Ulici Veljka Vukovića u Petrovu (od Kovačevog mosta do prelaza pruge) i u Kakmužu, od crkve do mosta kod Osnovne škole.
Opština Petrovo sredstvima iz budžeta i učešćem građana, po principu „marka na marku“, finansiraće asfaltiranje dijela ulice Ive Andrića u Petrovu. Projektna vrijednost radova iznosi 12.000 maraka.

Na ovom zasijedanju doneseni su i programi korištenja podsticajnih sredstava za proizvodnju krastavaca kornišona za ovu godinu i podsticaja u oblasti govedarske proizvodnje na području opštine Petrovo.

 

Slađana Mitrović-Lazarević

 

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close