Sport

US open neizvjestan – Đoković se obratio igračima

Posljednje informacije ukazuju na to da će organizacija US opena u planiranom terminu biti teško izvodljiva, pa se oglasio i Novak Đoković.

“Marka” prenosi da se prvi reket svijeta obratio igračima na ATP turu sa pozicije predsjednika Savjeta igrača.

Ističe se da Đoković smatra da virus korona diktira dešavanja u svijetu i usaglasio se sa mišljenjem glavnom epidemiologa SAD Entonijem Faučijem da pandemija ne ide u pravom smjeru.

Razmaci između termina su mali zbog sezone koja je na izmaku i zbog toga bi trenutno teško moglo da se igra u Njujorku od 31. avgusta do 13. septembra, a da se potom svi igrači vrate u Evropu gdje bi bio obavezan karantin od 14 dana.

Rolan Garos je zakazan već za 20. septembar, a tokom avgusta i septembra je u planu još nekoliko turnira iz Masters serije, kako na američkom kontinentu, tako i u Evropi.

Novak se zato obradio igračima koji su već rezervisali smještaj i kupili karte za SAD i saopštio im da će tražiti od organizatora da im vrati novac, odnosno, podmiri sve troškove ukoliko ne bude turnira.

U Njujorku se dnevno zarazi oko 50.000 ljudi i trenutno je jedno od najvećih žarišta virusa kovid-19.

Јedan od zaraženih bio je upravo Novak Đoković u Zadru na Adrija turu, koji je prije dva dana testiran negativan, kao i njegova supruga Јelena.

Foto: atptour.com

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close