Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 284 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod 163 osobe.

Radi se o 73 muškarca i 90 žena, od kojih je 36 mlađe, 70 srednje i 57 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 58 osoba je iz Banjaluke, 25 iz Bijeljine, 20 iz Trebinja, 12 iz Gradiške, pet iz Bratunca, po četiri iz Višegrada, Mrkonjić Grada, Prnjavora i Šekovića, po tri iz Zvornika, Novog Goražda i Srpca, po dvije iz Doboja, Laktaša i Ugljevika, po jedna iz Gacka, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kostajnice, Kotor Varoša, Milića, Pala, Prijedora, Rudog, Foče, Čajniča i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o muškarcu starije životne dobi, iz Šipova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 115.691 slučaj virusa korona, a preminule su ukupno 6.424 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 433.384 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 147, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 74, a u ostalim bolnicama 73. Na respiratoru je pet osoba (UKC Republike Srpske).

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS


Prethodni članakRepublika Srpska bogatija za 35 beba; U Doboju na svijet došlo četvoro mališana
Naredni članakFantastična priča Lejle iz Doboja: Od izbjegličke borbe za opstanak do samog svjetskog vrha (FOTO)