Vijesti

U Srpskoj 20 novozaraženih, jedan smrtni slučaj

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 108 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 20 osoba.

Radi se o 11 muškarca i devet žena, od kojih su četiri mlađe, sedam srednje i devet starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, osam osoba je iz Višegrada, sedam iz Banjaluke, po dvije iz Bijeljine i Prijedora i jedna iz Kneževa.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o ženi, starije životne dobi iz Banjaluke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 112.391 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 6.380 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 426.115 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 23, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 7, a u ostalim bolnicama 16. Na respiratoru je jedna osoba (UKC Republike Srpske).

Foto: Ilustracija

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close