Sport

U Njujorku sve otkazano do septembra, US Open će biti održan

US Open biće održan od 31. avgusta do 13. septembra, uprkos novim mjerama u Njujorku, prema kojima će do septembra biti zabranjeni svi veliki događaji u ovom gradu.

U cilju obuzdavanja epidemije, vlasti u “velikoj jabuci” zabranile su održavanje velikih skupova, ali se to ne odnosi na US Open koji će biti igran bez publike.

Gradonačelnik Bil de Blasio potvrdio je da su donijete nove mjere, u pokušaju da se spriječi širenje zaraze. On je  potvrdio da će US Open ipak biti održan.

– Svi veliki događaji su otkazani do septembra. To znači da su otkazani svi ulični sajmovi, veliki koncerti na otvorenom, parade… U ovom gradu nisu hiljade ljudi, nego više stotina hiljada. Јednostavno, sada nije vrijeme za to – objasnio je gradonačelnik.

On je potom istakao da će teniski Grend slem biti održan po redovnom programu, baš kao i duel poznatih njujorških bejzbol ekipa Јenkiza i Metsa.

– To će biti jedan od događaja na kojem će biti sportskih aktivnosti koje svi volimo, ali bez publike. Ljudi će gledati putem TV-a, održaćemo tradiciju, ali isto kao sa Јenkizima i Metsima – bejzbol će se vratiti, tenis će se vratiti, ali neće biti publike – zaključio je De Blasio.

Prvi put u istoriji, turnir na terenima Flešing Medouza neće biti posljednji grend slem sezone, a kako sada stvari stoje, na njemu možda ne bude učestvovao nijedan član “velike trojke”.

Foto: Al Bello/Getty Images

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close