Kultura

U nedjelju počinje “Teatar fest Doboj 2019”

U nedjelju, 19. maja, počinje “Teatar fest Doboj 2019”, u okviru kojeg će do 24. maja biti odigrano šest predstava u izvođenju pozorišta iz regiona. “Teatar fest Doboj 2019” biće svečano otvoren u 20 časova, a čast da ga proglasi otvorenim imaće glumac Slobodan Ćustić.

U dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje prvog dana festivala biće izvedena predstava “Kolubarska bitka”, autorski rad Aleksandra Dunđerovića, u izvođenju Pozorišta “Prijedor”. 

Drugog takmičarskog dana, 20. maja, publici će se predstaviti “Eksit” teatar iz Zagreba sa predstavom “Pluća”, a 21. maja glumci Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice izvešće predstavu “Ravna ploča”. 

Četvrtog takmičarskog dana, 22. maja, nastupiće Narodno pozorište Republike Srpske predstavom “Ožalošćena porodica”, a dan poslije glumci Pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja izvešće predstavu “Kepler 452-B”. 

Posljednjeg dana festivala, 24. maja, glumci beogradskog teatra “Balkan-novi pokret” odigraće predstavu “Dobri čovjek”. 

Predstave će pratiti stručni žiri koji će činiti Milenko Iliktarević, Simon Grabovac i Mira Stanišev. 

U okviru Festivala predviđen je i prateći program, pa je na dan otvaranja u 19.00 časova planirana izložba “Omaž ženi” Jelene Glogovac Savić iz Gacka, a dan kasnije Glumačka radionica “S glumcem bez glume” za učenike školskih dramskih sekcija od 10.00 do 13.00 časova. 

Za 22. maj u 18.30 časova predviđena je promocija knjige “Dijalog o festivalima”, teatrologa Simona Grabovca iz Novog Sada. 

Cijena pojedinačne ulaznice za predstave je 8 KM.

Generalni sponzor Teatra je Adiko banka, a pokrovitelj Grad Doboj. 

Foto: Centar za kulturu i obrazovanje Doboj

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close