Vijesti

U Doboju večeras edukativno-zabavni događaj pod sloganom ”Lajk za pametnu energiju”

Razvojni program Ujedinjenih nacija-UNDP u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Švedskom ambasadom u BiH, Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, već treću godinu implementira projekat iz oblasti energetske efikasnosti pod nazivom GED – Zeleni ekonomski razvoj.

Tim povodom, u parku Narodnih heroja u Doboju, večeras u periodu od 18:00 do 21:00 sat biće organizovan  edukativno-zabavni događaju pod sloganom ”Lajk za pametnu energiju” koji organizuje UNDP u saradnji sa partnerima.

Na edukativno-zabavnom događaju svi posjetioci će saznati na koje načine mogu pametno koristiti energiju, a zaštitno lice kampanje ”Lajk za pametnu energiju”, profesor Atom, dijelit će stručne savjete i edukativne brošure o zaštiti okoliša i energetskoj održivosti. Sve učesnike u kvizu znanja očekuju brojne nagrade.

Cilj projekta ”Zeleni ekonomski razvoj” je smanjiti trošenje javnih sredstava na potrošnju energije i vode u javnim objektima, osigurati finansijske mehanizme za ulaganje u infrastrukturne mjere energetske efikasnosti, uz istovremeno stvaranje „zelenih radnih mjesta“, te osigurati održiv ekonomski razvoj.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close