Vijesti

U Doboju održane tradicionalne Đurđevdanske trke

U Doboju su održane tradicionalne Đurđevdanske trke. Na ovoj sportskoj manifestaciji učestvovalo je oko hiljadu takmičara, a najbrži u seniorskoj trci bio je Dobojlija Osman Junuzović.

đurđevdanske-cilj-fajl
Pobjednik u seniorskoj konkurenciji na ovogodišnjim Đurđevdnaskim trkama je član Atletskog kluba Doboj Osman Junuzović. On je na stazi dugoj tri hiljade metara bio bolji od Belmina Mrkanovića, iz istoimenog kluba i Božidara Vujića iz Atletskog kluba Prijedor,koji su zauzeli drugo, odnosno treće mjesto. 

Na trkama je učestvovalo oko hiljadu takmičara.Održane su u 15 kategorija od djece predškolskog uzrasta,preko osnovaca i srednjoškolaca, do seniora.Prema riječima Laze Pejčića iz Atletskog kluba koji je jedan od organizatora trke, ove godine u seniorskoj konkurenciji izostali su takmičari iz Srbije i Mađarske,jer se spremaju za olimpijadu. 

Generalni pokrovitelj 21-ih Đurđevdanskih trka bio je gradonačelnik Doboja Obren Petrović ,a ovu sportsku manifestaciju otvorio je njegov zamjenik Dragan Vasilić ,koji je istakao da je Doboj još jednom opravdao status grada sporta.

Trka je uvrštena u takmičarski kalendar Atletskog saveza Republike Srpske.Organizatori Đurđevdanskih trka u Doboju bili su Sportski savez grada, Društvo pedagoga fizičke kulture i Atletski klub iz Doboja.

đurđevdanske-cilj-fajl2

Novinar: Bojana Lugonjić

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close