U Sportskoj dvorani u Derventi održava se narodni miting “Branimo Srpsku”. Cilj okupljanja građana je podrška institucijama Srpske u odbrani nadležnosti Republike.

Cilj je da se pruži puna podrška institucijama Srpske, ali i da se pošalje poruka predsjedniku Republike da ne učestvuje u montiranom procesu koji se protiv njega vodi pred Sudom BiH samo zato što je izvršavao svoju ustavnu dužnost.

– Lijepo je biti domaćin ovog skupa, želimo biti svoji na svome – rekao je na početku mitinga Milorad Simić gradonačelnik Dervente.

Istakao je da slogan “Branim Srpsku” ne govori o agresiji, ne govori ni o jednom segmentu da nekome pravimo štetu.

– Čuvamo tekovine koje su ratom stečene. Branimo Republiku Srpsku, ne dajemo institucije. Ako ih ne bude, onda nema ni nas – poručio je Simić.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić poručio je da Srpska i njene institucije ni po koju cijenu neće odustati od zaštite svojih prava, svojih institucija i svega onoga za šta smo se borili.

– Za Srpsku je više od 20 hiljada najhrabrijih sinova dalo svoje živote, a najmanje tri puta toliko onih koji su dali dijelove svog tijela – poručio je Đokić.

Đokić je naglasio da se mora odlučno nastaviti sa politikom odbrane Republike Srpske.

Skupu prisustvuju predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, premijer Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, ministri u Vladi Srpske, narodni poslanici, srpski predstavnici u zajedničkim institucijama, čelnici lokalnih zajednica, kao i predstavnici partija koalicionih partnera SNSD-a.

Skupovi “Branimo Srpsku” prethodno su održani u Trebinju, Zvorniku, Doboju, Prijedoru i Gradišci. Sa svih ovih skupova građani su poručili da su odlučni u očuvanju Republike Srpske, njenih institucija i imovine.

Foto: rtrs.tv, srna.rs

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Republika Srpska se pita i pitaće se
Naredni članakCvijanović: Pokazujemo snagu i jedinstvo institucija i naroda Srpske