Tužilaštvo BiH nije upoznato i nema saznanja da Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH nezakonito prisluškuje političare i novinare, rečeno je Srni u Tužilaštvu BiH, nakon što je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković rekao da je bilo stotine slučajeva zloupotrebe prisluškivanja osoba, od političara do novinara.

– U skladu sa zakonom, OBA ima nadzorne organe u vidu Parlamentarne komisije za nadzor nad radom OBA-e i Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara BiH, koji sva saznanja o eventualnim nezakonitostima mogu prijaviti nadležnim institucijama – poručili su iz Tužilaštva BiH.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić rekao je Srni da ministarstvo na čijem je čelu nema saznanja o nelegalnom prisluškivanju političara i novinara.

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković rekao je da je u OBA zadokumentovano više od 100 slučajeva zloupotrebe prisluškivanja bez naloga suda i da su Tužilaštvu BiH proslijeđeni dokazi koji govore o krivici bivšeg direktora ove agencije Osmana Mehmedagića.

On je rekao da je bilo stotine slučajeva zloupotrebe prisluškivanja osoba, od političara do novinara.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakZavršena osnovna i napredna obuka pripadnika Žandarmerije
Naredni članakCvijanović odgovorila Bećiroviću: Srpska je demokratska i njene lidere biraju i smjenjuju građani, a ne PIK i stranci