Sport

Tri dana žalosti za Maradonom

U Argentini počinju tri dana nacionalne žalosti za Dijegom Armandom Maradonom, velikim fudbalerom koji je preminuo u 60. godini.

Njegovo tijelo će tokom tog perioda biti izloženo u Kasi Rosada, sjedištu Vlade Argentine, prenio je Bi-Bi-Si.

Prethodno će biti obavljena obdukcija tijela u njegovom rodnom mjestu Tigre, nedaleko od Buenos Ajresa.

U Argentini je odgođena utakmica Sport klub internacionala i nekadašnjeg Maradoninog kluba Boka Јuniors.

Navijači su se okupili na La bombonjeri, Bokinom stadionu u glavnom gradu, gdje su mnogi plakali iako su neki od njih suviše mladi da bi se sjećali Maradone iz igračkih dana.

U Buenos Ajresu je na ekranima metroa umjesto voznog reda ispisano “Hvala, Dijego”, a navijači su pjevali pjesmu “Božija ruka” u gradskim predgrađima.

Bivši igrač argentinske reprezentacije i trener uspješno je operisao krvni ugrušak u mozgu u novembru, ali se liječio i od zavisnosti od alkohola.

Njegov bivi saigrač Osije Ardiles izjavio je da današnje fudbalske zvijezde Mesi i Ronaldo “ne mogu ni da sanjaju” da će im se diviti kao Maradoni.

– Biti Dijego Maradona bilo je nevjerovatno divno. Ali sa druge strane, nije to bilo lako. Od mladih dana je neprestano bio u centru pažnje medija. Nije imao normalno djetinjstvo, nije imao normalno tinejdžersko doba – rekao je Ardiles.

On je dodao da su svi željeli da budu uz njega i da dobiju dio njega.

Ardiles, nekadašnji igrač Totenhema, koji je bio u argentinskom timu sa Maradonom na Svjetskom prvenstvu 1982. godine, rekao je da je Maradona bio “bog” u Argentini, u Napulju i širom svijeta i da će ostati upamćen kao fudbalski genije.

Foto: Wikipedia

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close