Sport

Tomašević: Svi iz NBA igraće za Srbiju

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević uvjeren je da će reprezentacija igrati u najjačem sastavu na Svjetskom prvenstvu u Kini.

“Orlovi” su poslije dosta muke prošli kvalifikacije u kojima nisu mogli da računaju na najveće zvijezde, prije svega na one iz NBA lige (Nikola Јokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Boban Marjanović i donedavno Miloš Teodosić).

Najveća enigma je da li će se jedan od najboljih centara NBA lige Јokić vratiti u reprezentaciju prvi put od Olimpijskih igara 2016. u Rio de Žaneiru gdje je učestvovao u osvajanju srebrne medalje.

– Velika stvar je što imamo takve momke koji sa ponosom ističu da su iz Srbije. Hvala im jer na najbolji mogući način reprezentuju našu zemlju. Nedavno sam bio u jednoj ogromnoj zemlji kakva je Kina i nevjerovatno je da takva zemlja ima poštovanje prema geografski maloj Srbiji, a sportisti, potogovo košarkaši služe kao najbolji ambasadori naše zemlje. Siguran sam da će se svi odazvati pozivu reprezentacije – rekao je Tomašević.

Tomašević je već osam godina funkcioner KSS, ali bi uskoro mogao da postane i predsjednik FIBA, kao kandidat Srbije.

– Čini mi se da je FIBA u Evropi posljednjih godina uspavana. Dobra stvar je što se u ovom trenutku na čelu nalaze bivši igrači, asovi i u razgovoru sa njima došli smo do toga da nešto mora da se promjeni. Situacija nije trenutno dobra, imamo velikih problema sa klubovima i njihovim takmičenjima, ne postoji saradnja sa Evroligom i regionalnim savezima i to je ono na čemu ću insistirati ako postanem predsjednik. Košarka se igra dobro u svakoj zemlji i neophodna je dobra saradnja – zaključio je Dejan Tomašević.

Tomašević je sa reprezentacijom Јugoslavije tri puta bio prvak Evrope (1995, 1997. i 2001), dva puta prvak svijeta (1998. i 2002), a osvojio je i srebro na Olimpijskim igrama 1996.

Foto: www.maxbetsport.rs

RTRS


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close