Vijesti

Tegeltija: Odluka o omogućavanju uvoza 50.000 vakcina iz Kine

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da će na današnjoj sjednici Savjeta ministara biti usvojen poseban dokument koji će omogućiti uvoz 50.000 vakcina protiv virusa korone iz Kine, te da su juče započeti pregovori sa Malezijom za isporuku još 50.000 vakcina.

Ističući da svoj posao radi u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, Tegeltija je na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH rekao da je Savjet ministara uradio dosta u vezi sa borbom protiv virusa korona, kao i zdravstveni radnici, Granična policija, Oružane snage, Civilna zaštita, koji su radili na sprečavanju brzog ulaska kovida u BiH.

On je podsjetio da je Savjet ministara obezbijedio 700 miliona evra međunarodne finansijske pomoći za borbu protiv pandemije virusa korona i da su sva sredstva otišla entitetima, a da su iz budžeta BiH 42 miliona KM upućena za borbu protiv pandemije, što je gotovo šest odsto izvornih budžetskih prihoda.

Govoreći o vakcinaciji, Tegeltija je podsjetio da je u septembru prošle godine BiH potpisala ugovor o nabavci 2.112.000 vakcina, od kojih su 1.320.000 vakcina platili entiteti i Brčko distrikt, a 892.000 Savjet ministara.

– Do sada je u BiH ušlo 132.000 vakcina, od čega 90.000 posredstvom institucija BiH, a 42.000 posredstvom Vlade Republike Srpske – precizirao je Tegeltija, odgovarajući na pitanje hrvatskog delegata Zlatka Miletića da li će podnijeti ostavku zbog loših rezultata u borbi protiv virusa korona

Foto: klix.ba

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close