KulturaVijesti

TEATAR FEST U DOBOJU: “Šampioni” prva takmičarska predstava

DOBOJ – Glumački poziv je surov, teži od vojničkog i ako neko od vas zaželi da postane glumac, sklopljenim rukama ga molim da to ne čini. Besjedom češkog pisca Karela Čapeka o surovosti glumačkog poziva otvorio je 19. dobojsku pozorišnu smotru, a onda čari tog poziva pokazao i na sceni. Beogradski glumac Milan Caci Mihailović u prvoj takmičarskoj predstavi, “Šampioni”, tumačio je lik košarkaškog trenera.

– Još ću reći to da ja nikad u životu nisam stigao da se bavim sportom i evo kao penzioner dobih ovu ulogu trenera. Nakon 20 godina okupio je osvajače pehara. Jedan od njih je provincijski gradonačelnik, a jek je izborne kampanje. Američki tekst koji je dobio Pulicerovu nagradu, sa tamošnjih, lako se preslikava na naše uslove – rekao je Mihailović.

– Jednom prilikom smo tako posle predstave sedeli s jednim čovekom koji je na funkciji i kaže, ma nije ovo ni 30 posto šta mi radimo – kaže glumac Branko Janković.

Publici se dopalo. Aplauz je sve rekao.

– Još uvek sam pod nekim vibrirajučim osećanjem lepote zbog reakcija koje smo večeras doživeli i hvala publici u Doboju na tome – rekao je glumac Marko Stepanović.

– Već ćemo pokušati da zajednički imenitelj bude društvena odgvornost i da se naši sugrađani pored raspoloženja ponesu i neku malo ozbiljniju poruku – navela je Vukosava Sofrenić, direktorka Centra za kulturu Doboj.

Na festivalu će nastupiti i pozorišni ansambli iz Prijedora, Banjaluke, Tuzle i Zagreba, a u revijelanom dijelu beogradski “Jugoart” igra „Hor bečkih dječaka“.

(ATV)

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close