Italijanski advokat Anđelo Tartalja kaže da će ubrzo biti pokrenut postupak protiv Kristijana Šmita i da u ovome učestvuje jer Šmit “sve što radi, radi ilegalno”.

Tartalja je danas nakon konferencije za novinare u Banjaluci, gdje je održan sastanak o zdravstvenim i ekološkim posljedicama NATO bombardovanja Republike Srpske osiromašenim uranijumom rekao da je tema bila i predsjednik Republike Srpske, kao i sudski postupak, koji se vodi protiv njega.

– Predsjednik Srpske je predmet mnogih napada i to samo zato što vodi jednu demokratsku politiku i brine o građanima svoje zemlje. Dodik je istovremeno odličan predsjednik i osoba. Moje viđenje je apsolutno objektivno i ovo je razlog zbog čega želim da ga branim – kaže Tartalja.

Istakao je da ne može da otkrije strategije odbrane vezane za postupak koji će pokrenuti.

– Planiramo da pokrenemo postupak pred evropskim sudovima protiv Kristijana Šmita, ali razlog zašto učestvujem u svemu ovome je zato što je gospodin Šmit sve što radi, radi ilegalno. Prvo želim da učinim, pa ću obrazložiti strategiju – navodi Tartalja.

Predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić kaže da je Tartalja jedan od najpoznatijih i najuglednijih advokata iz Rima, ali i iz cijele Italije.

– Tartalja u Srpskoj boravi dva dana i možemo najaviti nove susrete – istakao je Stevandić.

U Banjaluci je danas održan sastanak Tartalje sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nenadom Stevandićem, potpredsjednicima Vlade Milošem Bukejlovićem i Alenom Šeranićem, te niškim advokatom Srđanom Aleksićem.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakMitrović: Srpska prepoznala ulogu za investiranje
Naredni članakPredstavnički dom o finansiranju medicinskog kompleksa u Banjaluci