Zanimljivosti

Tajland: Porodila ženu kraj puta

Tajlanđanka Vari Limrungsuko postala je heroina u svojoj zemlji nakon što je ispred svoje veterinarske klinike porodila ženu i spasila njenog sina, koji isprva nije disao.

Tokom popodnevne nedjeljne smjene, dok je pregledala ljubimce svojih mušterija, obavijestili su je da se jedna žena porađa pored puta nedaleko od klinike u bankoškom predgrađu Taling Čan.

Kada je došla do majke vidjela je da se žena već porodila, ali da dijete nije prodisalo i da je tijelo već počelo da dobija ljubičastu boju.

Uzela je dijete i počela da mu masira grudi, a onda i odnijela u kliniku.

Pomoću šprica je otvorila bebine disajne kanale, da bi potom počela sa kardiopulmonalnom reanimacijom, koja je urodila plodom.

Dijete je glasno zakmečalo, a onda i nastavilo samo da diše.

Čitav događaj je snimljen i podijeljen na Facebooku, a snimak je pogledan već pet miliona puta. Hrabra veterinarka rekla je da nikada nije mislila da će joj se ovako nešto desiti, ali da u trenucima dok je pokušavala da spasi dete nije imala nikakve sumnje da treba da pokuša sve da mu pomogne.

“Veterinarka sam već 10 godina i oduvijek liječim životinje. Nikada nisam mislila da će mi se ovako nešto desiti. Ovo je prvi put da sam spasila čovjeka“, objasnila je Vari.

Foto: Screenshot/Youtube

Izvor: Nezavisne

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close