Kultura

Svjetska zvijezda Manu Čao stiže u Banjaluku

U saradnji sa jednom od najvećih svjetskih zvijezda OK Fest vam donosi dašak atmosfere i energije sa Tjentišta u Banjaluku. El Čapulin Solo je projekat jednog od revolucionarnih muzičara, antiglobalista i boraca za ljudska prava raznih manjinskih grupa, te jednog od najvažnijih glasova u svijetu muzike Manu Čao, koji će 17. oktobra po prvi put nastupiti u banjalučkom KSB-u. Zajedno sa još dvojicom muzičara u akustik verziji izvešće svoje najveće hitove, ali i melodije koje ćete imati priliku čuti po prvi put.

Manu Čao iza sebe ima izuzetno bogatu muzičku karijeru. Same početke obilježio je uticaj britanske pank i rok scene, posebno bendova kao što su “The Clash”, “The Jam” i “Dr. Feelgood”. Svoju prvu grupu “Hot Pants” osnovao je 1980. godine, a legendarna “Mano Negra” nastala je 1987. Bend je postao popularan u cijelom svijetu, posebno u Јužnoj Americi i Evropi. Muzičko šarenilo i inovativnost bili su gotovo zarazni, a dobre vibracije prenosile su se nevjerovatnom lakoćom. Nakon raspada grupe 1995. godine, Manu nastavlja veoma uspješnu samostalnu karijeru.

Na čak sedam jezika pjeva o ljubavi, životu u getou, imigraciji, slobodi mišljenja i življenja, političkoj kritici, te pričama o autentičnim događajima iz svog živopisnog iskustva.

Manu ne piše svoje pjesme. On ih živi.
Ne piše svoj život. On to pjeva.
Manu ne spava. Sanja.

Milioni prodanih albuma, muzičke nagrade, odlično prihvaćene saradnje sa umjetnicima i predstavnicima filmske industrije, neodoljiva mješavina sentimentalnih melodija, brzih ritmova, maštovitosti i beskrajne želje za stvaranjem i poboljšavanjem svijeta kroz muziku postali su njegovi zaštitni znakovi.

U sklopu mini turneje i projekta “El Chapulin Solo” osim Banjaluke, posjetiće i Niš, Skoplje i Sofiju.

Iskrenost koju ovaj muzičar donosi kroz svoje melodije, niko ne dovodi u pitanje, a svaki njegov nastup predstavlja potpuno predavanje publici. Svi oni koji nam se pridruže 17. oktobra u banjalučkom KSB-u biće u prilici da se u to i uvjere. Ograničeni broj ulaznica u prodaji su preko sistema Kupi kartu od ponedjeljka 30.09.2019.

Foto: Klelia Renesi

Izvor: RTRS


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close