Vijesti

Svi proizvodi Juvitana povučeni sa tržišta

Svi proizvodi dječje hrane "Juvitana" proizvođača "Takovo" iz Gornjeg Milanovca biće povučeni sa tržišta RS bez obzira na to da li je riječ o proizvodima koji su prošli analizu ili ne.

Rekli su ovo u Republičkoj upravi za inspekcijske poslove RS i istakli da nadziru postupak povlačenja proizvoda iz prometa.

– Kompanija "Takovo" Gornji Milanovac nas je obavijestila da su od sedam vrsta kašica za koje se sumnja da su opasne, na tržište BiH isporučene dvije. Riječ je o kašastom voćnom soku "Juvitana" od jabuke i banane sa rokom upotrebe do 17. februara 2018. godine i kašici od banane i jabuke, sa rokom upotrebe do 21. juna 2019. godine – rekla je portparolka ove institucije Dušanka Makivić.

Ona je pojasnila da je služba prodaje kompanije "Takovo" prošle sedmice naložila povlačenje sa tržišta svih sedam spornih proizvoda, do dobijanja rezultata superanalize, ali da su u međuvremenu počeli povlačenje svih proizvoda "Juvitana".

– Inspekcija za hranu RS kod uvoznika za BiH sada nadzire postupak povlačenja proizvoda sa tržišta kako bi sve dječje kašice i voćni sokovi "Juvitana" bili uklonjeni sa polica marketa u RS – kazala je Makivićeva.

U dječjim kašicama "Juvitana" inspektori u Srbiji pronašli su tragove pesticida, koji tokom dugotrajnog unosa u organizam mogu izazvati stomačne probleme.

Izvor: Glas Srpske

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close