Sport

Suze Šakila Onila za Brajantom: Ovako oštar bol nisam osjećao dugo (VIDEO)

Živimo u svijetu u kom se sve može lažirati i fotošopovati. Nisam htio da vjerujem u vijest da Kobija više nema, rekao je Onil.

Nema utjehe za Šakila Onila od kada je shvatio da je vijest o pogibiji Kobija Brajanta tačna. Na košarkaškom terenu, na centru dvorane Stejples centra, okupile su se NBA zvijezde Šakil Onil, Čarls Barkli, Keni Smit i Erni Džonson da u podkastu NBA na TNT daju svoja sjećanja na voljenog saigrača, prijatelja, druga i brata.

– Nisam ovako oštar bol osjećao dugo, ne sjećam se stvarno kada sam posljednji put. Ušao sam u kuću i vidio nećake uplakane, sa telefonom u ruci pokazuju mi vijest da je Kobi poginuo. Krenuo sam da ga udarim. Živimo u svijetu u kom se sve može lažirati i fotošopovati. Nisam htio da vjerujem. Svi su me zvali i svi smo brzo dobili potvrdu – rekao je sa tugom u glasu Šakil Onil.

A onda su stizale vijesti jedna za drugom i nisu sve bile tačne.

– Plakao sam. Čuo sam da je Rik Foks bio sa njim u helihopteru i pozlilo mi je još više. Pozvao sam Rika i on mi se javio. Na sreću vijest nije bila tačna, ali kada je stigla vijest da je Kobijeva trinaestogodišnja kćerka poginula sa njim slomio sam se. Bio sam sa cijelom porodicom u veoma bliskom odnosu. Kad god bih pozvao i javila se neka od njegovih kćerki rekao bih: Zdravo, ovdje ujka Šek. Smijali smo se, uvijek smo se smijali – teško je bilo savladati emocije u Stejples centru.

Nekadašnji košarkaš Lejkersa izgubio je u oktobru 2019. mlađu sestru Ajšu koja preminula od kancera, a kako je sada rekao: Ostao sam i bez malog brata:

– Sada sam ostao i bez malog brata. Osjećam se bolesno. Znam da će neki idioti sada da podsejćaju na odnos kakav smo Kobi i ja imali dok smo bili u sukobu – rekao je Šakil kroz suze i nastavio kao da se obraća Brajantu. – Naš odnos je bio bratski. Mi smo braća i sada, ovdje u ovom podkastu, pa se raspravljamo sve vrijeme. Ali u stvarnom životu, kad god sam vidio tebe i tvoju divnu suprugu, osjećao sam koliko vas volim.

A onda je Onil, svjestan kako život može da režira, podijelio ljubav sa prisutnima.

Foto: Screenshot/Youtube

Izvor: RTRS


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close