Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je danas u Šangaju da je Republika Srpska zemlja mogućnosti i primjer pozitivnog ambijenta za razvoj investicija i privlačenje stranih investitora u svim sektorima privrede, kako proizvodnih, tako i uslužnih djelatnosti.

Šulić je u panel diskusiji na Forumu za razvoj i saradnju Kine i Evrope u sklopu Šestog međunarodnog sajma za uvoz i izvoz u Šangaju poseban akcenat stavio na povoljan geografski položaj, zakonodavni okvir koji reguliše status stranih investitora, te povoljnu poresku politiku i cijenu električne enegrije kao neke od faktora koji Srpsku svrstavaju na mapu poželjnih destinacija za investicije, saopšteno je iz resornog ministarstva.

– Svakako, uz navedene faktore, ključnu ulogu u privlačenju stranih investitora igra i otvorenost zvanične politike Republike Srpske i njenih institucija, prije svega predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji njeguje dobre odnose sa Kinom i Rusijom, ali i svim drugim zemljama spremnim na partnerski odnos i saradnju sa Srpskom – istakao je Šulić.

Kineski međunarodni sajam za uvoz i izvoz, u organizaciji Vlade Kine i Kineskog međunarodnog uvozno-izvoznog biroa, održava se u Šangaju od 5. do 10. novembra, a na njemu učestvuje više od 500 kineskih zvaničnika i privrednika.

Delegacija zvaničnika Republike Srpske boravi u višednevnoj posjeti u Narodnoj Republici Kini, gdje će biti održani sastanci sa predstavnicima kineskih kompanija iz oblasti medicine i biomedicine, te menadžmenta otpadnih voda, a planirane su i posjete finansijskim i trgovinskim centrima gdje će biti predstavljeno poslovanje i mogućnost investiranja u Republiku Srpsku.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakU BiH za devet mjeseci registrovano više od 1,3 miliona turista, povećanje 19 odsto
Naredni članakVREMENSKA PROGNOZA: Naredna tri dana promjenljivo sa kišom