Ministar trgovine i turizma Denis Šulić rekao je da je Republika Srpska društveno odgovorna, te da imamo preduzeća i privredne subjekte koji su takođe društveno odgovorni.

– U junu smo pokrenuli kampanju “Društveno odgovorni”, a sada imamo ukupno 27 različitih marketa u svakom gradu, sa 45 proizvoda koji imaju 0 odsto marže – istakao je Šulić u našem Јutarnjem programu.

Naveo je da je tržište roba i usluga u Srpskoj redovno snabdjeveno, uprkos trenutnim previranjima u svijetu, a to znači, kaže Šulić, da Vlada vodi računa da Srpska ostane stabilna.

– Naša namjera je bila da napravimo paletu proizvoda široke potrošnje, kako bi pomogli građanima Srpske. Pripremili smo i 500 tona brašna ugroženom stanovništvu – istakao je Šulić.

Šulić je poručio da je kampanja “Društveno odgovorni” uspjela u aktivnosti ako su građani Republike Srpske zadovoljni.

Koncept društveno odgovornog poslovanja polazi od snažnog uvjerenja da današnja moderna preduzeća imaju sve veću odgovornost prema svojoj ulozi u društvu.

Kako bi u potpunosti bili odgovorni, preduzeća integrišu društvene, ekološke i naročito etičke uticaje poslovanja, ljudska prava i brigu za potrošače u svoje poslovne procese i osnovne strategije u bliskoj saradnji sa vlasnicima u cilju povećanja zajedničke koristi za društvo u cjelini, prepoznajući, prevenirajući i ublažavajući potencijalne nepovoljne uticaje.

Upravo zato je i Republika Srpska pokrenula kampanja pod nazivom “Društveno odgovorni” kojom se pokušava suzbiti inflatorni udar na potrošače.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakKampanja besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila u Srpskoj (VIDEO)
Naredni članakPeleg: Skup u Sarajevu pun mržnje i negativnosti