Predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da imovina nije u naležnosti BiH, te da niti jedan stav Ustava to ne reguliše.

Stevandić je reagujući na to što su bošnjački i hrvatski član Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić uputili u zvaničnu proceduru Predsjedništvu prijedlog zakona o tzv. državnoj imovini BiH istakao da je to rušenje ustavnog poretka Republike Srpske.

– Ustavom Srpske regulisano je da imovina pripada entitetima. A i u Ustavu BiH je navedeno da sve ono što ne pripada BiH, pripada entitetima. Smatramo da je to rušenje ustavnog poretka BiH, nakon što smo vidjeli da je OHR osustao od tog zahtjeva. Sada imamo histeriju Bećirovića i Komšića. Ta histerija će završiti u Parlamentarnoj skupštini BiH – navodi Stevandić.

Očekuje da sve stranke iz Srpske podrže da se ovo pitanje skine sa dnevnog reda i da kako kaže, “jednom za svagda imamo završeno pitanje imovine”.

– Možda je i dobro da to bude završeno u PS BiH – rekao je Stevandić.

Vukadinović je naglasio značaj da budu realizovani strateški projekti važni za razvoj Foče, prije svega saobraćajnica prema Šćepan Polju.

– To je prioritet Republike Srpske, a zajedničkim nastupom svih struktura trebalo bi da bude riješen ovaj veliki problem – rekao je Vukadinović.

On je naveo da je neophodno izgraditi novi studentski blok za studente Medicinskog fakulteta koji pohađa 2.000 studenata sa prostora bivše Јugoslavije, a 330 ih je iz ostalih zemalja.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakAkcija “Plug”: Zaplijenjeno 3.250 kilograma duvana za nargilu, 13 lica uhapšeno
Naredni članakUdruženje logoraša: Puna podrška institucijama Srpske u zaštiti nacionalnog interesa Srba i očuvanja Srpske