Vijesti

Stanje na putevima : Poledica u višim predjelima

BANJALUKA, 14. NOVEMBRA /SRNA/ – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozi se po suvim kolovozima uz umjerenu frekvenciju vozila, u višim planinskim predjelima i preko prevoja, kao i na prilazu mostovima i tunelima ima poledice, dok su na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući sitniji odroni zemlje i kamenja na kolovoz.
Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, vozačima iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu. 

Zbog minerskih radova na magistralnom putu Banjaluka-Crna Rijeka, kod "MHE Bočac", saobraćaj će privremeno biti obustavljen od 14.00 do 14.30 časova. 

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po pretežno suvim kolovozima. 

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj /dionica Banjaluka-Prnjavor/, petlja "Mahovljani" zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac". 

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na autoputu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja i regulisan privremenom signalizacijom. 

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj, potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila. Saobraćaj se preusmjerava na alternativni putni pravac, lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko 15 tona nosivosti. 

Zbog radova, na izgradnji mosta-vijadukta na dionici regionalnog puta Stari Majdan dva-Lamovita, potpuno je obustaljen saobraćaj za sva vozila. 

Radovi se izvode na putnim pravcima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Kostajnica-Kozarska Dubica jedan, Čelinac-Kotor Varoš, Kotor Varoš-Obodnik, Kotor Varoš-Mitrovići, Ukrina-Vijaka u Vijačanima i na putnom pravcu Karanovac-Mitrovići. 

Na snazi su i povremene obustave saobraćaja na dionici Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova. 

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice. 

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja. 

Zbog radova na deminiranju terena na dionici magistralnog puta Tuzla-Ugljevik u mjestu Banj Brdo, lokalitet Simina cesta, biće povremeno obustavljan saobraćaj od 8.00 do 16.00 časova, tako što će obustave trajati 30, a propuštanje saobraćaja 15 minuta. 

U vremenu od 8.00 do 16.00 časova, radi izvođenja deminerskih radova, priveremene su obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Teslić-Kotor Varoš, u mjestu Rujevica. Obustave traju 30, a propuštanje saobraćaja 15 minuta. 

Radi izvođenja deminerskih radova u mjestu Klakari Donji, opština Brod, povremene su obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brodsko Polje-Brusnica u vremenu od 8.00 do 15.00 časova. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore/Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

I na putevima na području Federacije BiH frekvencija vozila je umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim časovima promet vozila pojačan. 

Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. 

Zbog radova na redovnom održavanju sistema u tunelima večeras od 23.00 časa do sutra do 2.00 časa najavljeno je zatvaranje dionice auto-puta Butile-Sarajevo Sjever. 

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana najavljene su na magistralnim putevima Stolac-LJubinje od 7.00 do 16.00 časova, kao i na regionalnom putu Zavidovići-Olovo od 8.00 do 16.00 časova. 

Radovi se izvode na magistralnim putevima Prozor-Jablanica i Priboj-Simin Han. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih čekanja. 

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja i Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno, tako da se vozačima preporučuje da što manje koriste ova dva prelaza. 

 

 

 

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close