Akne, fleke, bore i crvenilo na licu otkrivaju kakav vam je stil života.

Pogled iz bliza i pod lupotom otkriva kompletnu strukturu kože, ali i način života koji vodite. Dermatolozi, kao detektivi, mogu dosta toga da saznaju samo jednim pogledom.

“Kada je u pitanju analiza kože, ja sam detektiv”, rekla je Sojoki Abo, dermatolog iz Njujorka.

Koža govori mnogo o nama, a njene potrebe se često mjenjaju.

Šta akne govore o vašem načinu života

“Kada klijent ima akne ili više fleka, u zavisnosti od lokacije, to može da utvrdi potencijalni uzrok”, rekla je dermatolog Kimberli Kari za Helti, prenosi politikin magazin.

Ako su sporne zone na obrazima one su posljedica loše ishrane ili prljavih mobilnih telefona. Takođe, ukazuju i na hormonski disbalans.

Šta bore govore o vama

Svaki izraz koji napravite rasteže kožu, a oni koji imaju tendenciju da ponavljaju pokrete lica imaju više bora na tim područjima.

“Jake namrštene linije između obrva mogu ukazivati na to da se neko često mršti ili da ima koncentrisano lice, obično zbog toga što se mršti mnogo radeći na računaru”, rekla je dermatolog Džinil Braun, a više linija oko očiju može ukazivati na to da se osoba mnogo smeje ili često žmuri od jakog sunca.

Međutim, najšokantnije otkriće bora na licu odnosi se na naše navike spavanja.

“Mogu da kažem na kojoj strani lica prvenstveno spavate zbog simetrije klijentovog lica, kao i da li na toj strani ima više finih linija, bora i izbočina”, rekla je Braun.

Šta govori ton vaše kože

Crvenilo, hiperpigmentacija i iritacija takođe mogu odati informacije o vama i vašim navikama kože.

“Kada klijent ima neujednačen ton kože ili hiperpigmentaciju, to može ukazivati na klijentovo izlaganje suncu, hormonske promhene ili prethodna oštećenja kože”, rekla je Braun.

Za one sa crvenilom kože, uzrok može biti manje jasan. Naime, dermatolozi navode da je crvenilo teže, jer ga mogu izazvati lijekovi, suvoća, oštećenja od sunca, rozacea, hormonski problemi i alergije.

Foto: Freepik

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakBMW uvodi opciju poluautonomne vožnje
Naredni članakEvo kako mačke pokazuju da vas vole