Vijesti

SNSD i DNS sačuvali Srpsku i zajedno će je razvijati (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je DNS dugogodišnji partner SNSD-a, da je to i danas, te da želi da nastave saradnju u vezi sa pitanjima koja su bazična za razvoj Republike Srpske, koju su zajedno očuvali i spriječili da postane prazna ljuštura.

– Dokazali smo se kao stabilna i snažna koalicija koja je u teškim i turbulentnim vremenima opšteg napada na Republiku Srpsku i prenosa njenih nadležnosti zajedničkim naporima zaustavila te tendencije i dovela do toga da Srpska sada ima svoju konturu. Da se 2006. godine nastavilo sa tadašnjom tendencijom, Republika Srpska bi danas bila prazna ljuštura u kojoj ne bi bilo više ničega – rekao je Dodik poslije obilježavanja krsne slave DNS-a Mitrovdana.

Prema njegovim riječima, zbog toga postoji potreba za dodatnim angažnanom koalicije u kojoj su SNSD i DNS da bi spriječili političke stavove i mišljenje da je važnija i potrebnija BiH nego Republika Srpska s ciljem realizacije onoga što predsjednik SDA Bakir Izetbegović uporno pokušava da nametne da je Sarajevo nadređeno entitetima, iako u Ustavu piše da su entiteti nadređeni zajedničkoj državi.

– To je proces o kojem će se još dugo vremena voditi osnovna politička dinamika u BiH. DNS je to razumio i sa SNSD-om, SP-om i odskora sa drugim političkim partijama kao što su NDP i Ujedinjena Srpska pokazuje da je Srpska održiva i da je potrebno jedinstvo koje smo godinama njegovali kao preduslov bilo kakvog stava i angažmana – naglasio je Dodik, koji je DNS-u, rukovodstvu i članovima te stranke poželio srećnu krsnu slavu.

Obilježavanju krsne slave DNS-a prisustvovalo je rukovodstvo te stranke, predsjednici regionalnih odbora, članovi stranke iz velikog broja lokalnih zajednica, te predstavnici drugih političkih partija, diplomatskog kora i javnog života.

Proslavi su, između ostalih, prisustvovali i predsjednik NDP-a Dragan Čavić i generalni sekretar SP-a Slobodan Protić.

Pavić: Ostajemo na putu jačanja Srpske

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas da će ta politička partija ostati na putu jačanja Republike Srpske i da će čovjek uvijek biti okosnica svega.

– Mi smo se i u ratu borili za Republiku Srpsku i našeg čovjeka. Radili smo to i poslije rata. Poslije turbulentih dešavanja kada su mnogi mislili da DNS-a neće biti, mi smo još jači i ubjeđeniji da trebamo istrajati na našem putu –  rekao je Pavić.

Poslije obilježavanja krsne slave DNS-a Svetog Dimitrija – Mitrovdana, Pavić je rekao novinarima u Banjaluci da je DNS pokazao kako se bori za Srpsku i kroz institucije i van njih, a prije svega u ratu kada je trebalo iskazati snagu i opredijeljenost za Republiku.

On je čestitao slavu svim građanima Srpske koji slave Mitrovdan, te članovima DNS-a poželio srećnu slavu, ličnu i porodičnu sreću.

– Sveti Dimitrije je zaštitnik Soluna, a kažu i Sibira. Solun je često spašavao od potresa i velikih nesreća, a i nama je pomogao da krajem prošle godine preživimo sve potrese koje su nam drugi priredili i da slavu dočekamo jači i ubjeđeniji da je ono što radimo dobro za građane i Srpsku – istakao je Pavić.

Prema njegovim riječima, DNS ima svoje stavove i politiku koje će provoditi i u dogovoru sa onima sa kojima bude u koaliciji i tražiti da to bude ispoštovano.

– Često se potencira da se DNS bori za fotelje. U našim pregovorima sa SNSD-om fotelje i firme nisu bile na dnevnoim redu, niti će DNS to spominjati. Mi se borimo za politiku DNS-a i za Srpsku kakva je projektovana Dejtonskim sporazumom. Ostaćemo na tom putu. DNS je prije svega svoj, građana Republike Srpske i 100.000 naših glasača, a tek onda može biti nečiji drugi – naglasio je Pavić.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close