Sport

Škola fudbala “Rudanka” Doboj Omorika P.E.T. učestvovala na prestižnom turniru u Austriji

Proteklog vikenda Škola fudbala “Rudanka” Doboj Omorika P.E.T. učestvovala je na prestižnom turniru u Austriji, u gradu Halajn u pokrajini Salcburg.

Naime, riječ o veoma jakom i dobro organizovanom turniru za djecu uzrasta 2009, 2010 i 2011 godište, koji je organizovao lokalni fubalski klub “Union Hallein”, a na kojem redovno učestvuje i veliki “Red Bull” iz Salcburga.

U Školi fudbala “Rudanka” Doboj Omorika P.E.T. ističu, da su poziv da učestvuju na turniru kao gosti dobili početkom godine od strane organizatora turnira, koji je ujedno bio i njihov domaćin, jer su njihova djeca bila smjesštena kod njihove djece . Iz tog razloga predstavnici ove škole se posebno zahvaljuju prodicama Oliverović, Gašić, Skopljak, Lukić, Omerčević, Lozić, Mašić, Tepić i Spasojević kod kojih su djeca bila smještena tri dana i uživala.

Takođe, iz ove škole istiću da su ih dočekali idealni vremenski uslovi kako za treniranje, tako i za takmičenje na više nego izuzetno pripremljenim terenima sa vještačkom travom.

Predstavnici Škole fudbala “Rudanka” Doboj Omorika P.E.T. naglašavaju da su u pogledu postignutih rezultata na turniru i vise nego zadovoljni:

  • generacija 2009.godište – 1.mjesto (5 pobjeda, 1 neriješena utakmica, gol razlika 11:5)
  • generacija 2010. godište – 2.mjesto (6 pobjeda 1 poraz, u finalu 0:1, od ekipe koju su u grupnoj fazi takmičenja pobjedili 3:1, gol razlika 16:2). Ovdje posebno ističu pobjedu protiv ekipe “Red Bull” iz Salcburga od 2:0, što je svakako jedan od većih uspjeha Škole fudbala “Rudanka” Doboj Omorika P.E.T.
  • generacija 2011. godište – 1.mjesto (6 pobjeda, sa samo jednim primljenim golom, zahvaljujući odličnom golmanu Dandiju Iliću, gol razlika 22:1)

Škola fubala “Rudanka” Doboj Omorika P.E.T. je na ovom turniru ostvarila ukupno 17 pobjeda, 1 neriješen rezultat i 1 poraz, sa ukupnom gol razlikom 49:8.

Predstavnici Škole fudbala “Rudanka” Doboj Omorika P.E.T. čestitaju svojim dječacima i trenerima, što su predstavili kako školu, tako i mjesto iz kojeg dolaze na najbolji način u Austriji.

Posebno se zahvaljuju ljudima iz mjesta Halajn koji su ih ugostili tri dana i poručuju da već sada jedva čekaju njihov dolazak 21.juna na njihov turnir, gdje će im uzvratiti gostoprimstvo.

Takođe,  iz Škole fubala “Rudanka” Doboj Omorika P.E.T. se zahvaljuju i Tihomiru Skopljaku iz Osječana, koji trenutno živi u Austriji, a koji je jedan od glavnih krivaca i inicijatora njihovog odlaska na ovaj turnir.

Zahvaljuju se i glavnim ljudima kluba domaćina, predsjedniku kluba Juretu Mustaću i glavnom treneru Helmutu Kagereru.

Predstavnici Škole fudbala “Rudanka” Doboj Omorika P.E.T. zahvaljuju se i društveno odgovornim preduzećima “Omorika P.E.T”, “EuroExpress ” i “Proda Mont” koja su pomogla odlazak na ovaj turnir.

RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close