Sport

Široki Brijeg i Sarajevo za trofej u Kupu

Revanš utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu između Širokog Brijega i Sarajeva biće odigrana danas od 17 časova na stadionu “Pecara”.

Sarajevo u Široki Brijeg dolazi sa tri gola prednosti iz prvog meča igranog prošle srijede na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo” (3:0).

Pomoćni trener u Širokom Brijegu Aleksandar Vlaho ističe da se njegova ekipa neće predati:

“Znamo kako je završila prva utakmica i naravno da je Sarajevo favorit. Ulaze u utakmicu sa dobrom prednošću i sigurno da će čekati da mi napadnemo i igraće na kontranapade. Realno mi nakon rezultata iz prve utakmice nemamo šta izgubiti. Pokušaćemo da napravimo istorijski rezultat i daćemo naš maksimum kako bismo pobijedili, a da li će to biti dovoljno vidjećemo na kraju. Dok postoji i najmanja nada mi ćemo se boriti i pokušavati. Ovo je naša predzadnja utakmica na “Pecari” ove takmičarske godine i želimo ostvariti pozitivan rezultat i obradovati navijače”, rekao je Vlaho.

Defanzivac gostujućeg tima Nihad Mujakić očekuje da Sarajevo sačuva prednost iz prvog susreta.

“Igrali smo nedavno i prvenstvenu utakmicu protiv Širokog Brijega na “Pecari” i tada takođe smo ostvarili dobar i povoljan rezultat. Idemo u Široki i ovoga puta da odigramo jednu pametnu i strpljivu utakmicu i nadam se da ćemo zadržati prednost, te osvojiti Kup BiH. Atmosfera u ekipi je odlična i svi smo fokusirani da u srijedu obradujemo naše navijače”, rekao je Mujakić

Foto: N.N.

Izvor: Nezavisne

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close