Vijesti

Šesti sabor SNSD-a sutra u Laktašima

U Laktašima će sutra biti održan Šesti Sabor Saveza nezavisnih socijaldemokrata, najavljeno je iz ove stranke.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je ranije Srni da će SNSD na Saboru ponovo potvrditi svoju snagu i stabilnost, kao preduslov za nastavak borbe za snagu i stabilnost Republike Srpske. 

– Na Saboru će učestvovati više od 1.200 delegata, od kojih će određen broj biti iz Federacije BiH, što ovaj sabor čini ubjedljivo najvećim skupom ove vrste u Republici Srpskoj i BiH – rekao je Kovačević. 

On je dodao da će na Saboru biti izabran predsjednik stranke, novi saziv Glavnog odbora, kao i Statutarna nadzorna komisija. 

– Kasnije, na prvoj sjednici novog saziva Glavnog odbora biće izabrani potpredsjednici SNSD-a, Predsjedništvo i generalni sekretar stranke – rekao je Kovačević. 

On je najavio da bi na Saboru trebalo da bude usvojeno pet deklaracija, koje se odnose na ekonomski razvoj, demografiju i položaj mladih, status Srba u FBiH, te na obrazovanje i digitalizaciju. 

– Na Saboru ćemo razmotriti i sve naše rezultate, uspjehe i pobjede u prethodne četiri godine, ali i napraviti jasne planove za naredne četiri godine kako da jačamo Srpsku i da učinimo sve ono što je potrebno da autonomija Srpske bude što jača i stabilnija – naglasio je Kovačević. 

Sabor će biti održan u Sportskoj dvorani u Laktašima sa početkom u 12.00 časova.

Foto: rtrs.rv

Izvor: RTRS


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close