Magazin

Šest najvećih narcisa Zodijaka – misle da su najbolji u svemu

Prijateljstvo ili veza s nekim ko je narcisoidan može biti poprilično izazovna. Iako se u početku mogu činiti šarmantnima, vremenom uviđate da im je stalo samo do sebe.

Kada zagrebete ispod površine, shvatate koliko su hladni, proračunati i spremni da upotrebe sva sredstva kako bi dobili ono što žele. Ukratko, vaš odnos jako brzo može postati toksičan.

Pomoću astrologije, možda ćete brže moći uočiti “red flagove”.

Naime, donosimo vam popis 6 najnarcisoidnijih horoskopskih znakova, od onih pomalo taštih do potpuno opsjednutih sobom.

1. Ovan

Ovan je najnarcisoidni znak. Preterano su usresređeni na preživljavanje i učiniće sve što mogu da se održe. Ovan na neki način koristi narcisoidnost kao zaštitni mehanizam. Bez narcisoidnosti, Ovan ne bi bio zdrav. Oni imaju evolucijsku svrhu da budu nezavisni. Ako se Ovan oslanja na bilo koga drugog, sputava samog sebe, kaže Marquardt.

Problem nastaje kada Ovan koristi svoju nezavisnost kao oružje. Iako mogu biti egocentrični, to nije uvijek loše.

2. Lav

Lavova ličnost dolazi s dramom, intenzitetom i stilom. Kada je izvan ravnoteže, lako mogu skliznuti u beskrajnu potrebu za pažnjom. Lavovi mogu koristiti svoj prirodni šarm kako bi uvukli druge u narcisoidne odnose, stalno im je potrebno sve više i više vremena, pažnje i divljenja.

Iako njihova narcisoidnost može pogoditi ljude, ona dolazi iz puno dubljeg mjesta, jer Lavovi samo žele biti cijenjeni i priznati, kaže Marquardt.

3. Jarac

Jarci će učiniti sve za uspjeh, a ponekad to znači gaženje po drugima. Jarac može postati arogantan i osjećati da ima pravo na moć, a da je nije zaslužio.

On je vođa jer podiže druge, dok drugi gaze sve ostale na svom putu do uspjeha. Međutim, uspjeh nije tako sladak nakon što su spalili te mostove.

4. Škorpija

Škorpija se poigrava s drugim ljudima. Ovaj znak je narcisoidan, “ali podsvjesno”, kaže Marquardt, pa često ne shvataju da manipulišu drugima. Iako se na početku čine bezopasni, s vremenom Škorpijina podsvjesna želja da se zaštiti negativno se odražava na ljude koji ih najviše vole. Škorpija može biti znak koji je zavisan od drugih. Oni vole da iskoriste vaše resurse u svoju korist. Ako vam Škorpioni crpe energiju ili resurse, vidjećete koliki narcisi mogu biti, tvrdi Marquardt.

5. Strijelac

Strijelcu je potreban osjećaj slobode, ali realnost je da se život svodi na odnose s drugima. Kada iskusite Strijelčevo brzopleto donošenje odluka, pomislićete da djeluju samo iz ličnog interesa, što se brzo može razviti u narcisoidne osobine, kaže Marquardt. Ali kako bi se zbližili s nekim, Strijelčevi će otkriti svoje planove prije nego što se ostvare. Dajući te informacije, olakšava se bol koju osjećaju drugi znakovi kada Strelac odluči da dođe i ode kada god odluči, dodaje Marquardt.

Osim toga, Strijelac uvijek traži načine da ostane u centru pažnje. Ako udovoljite Strijelcu i dobije ono što želi, požalićete. Ako se petljate s njima, neće vas poštedjeti.

6. Vodolija

Dok su Vodolije na glasu kao otvorene i slobodoumne, zapravo mogu da budu pretjerano fiksirani na određene činjenice i mišljenja. Ponekad im može biti teško da sagledaju stvari iz tuđe perspektive. Oni koriste svoju komunikativnu energiju vazdušnog znaka kako bi vam nametnuli određeni stav, a ako se ne slažete s njima, neće biti spremni da čuju vašu stranu priče, rekao je astrolog i stručnjak za tarot Ryan Marquardt za BestLife.

Foto: Pixabay

Izvor: Nezavisne

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close