Servisne informacije

Servisna informacija Policijske uprave Doboj za 30.06.2019. godine

U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirana su dva  krivična djela, dva narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom.

            Značajniji bezbjednosni događaji:

            Policijskoj stanici Derventa, 30.06.2019. godine, prijavljeno je da je izvršena provala u stan u Derventi, odakle je otuđen novac. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela „Teška krađa“.

            Aktivnosti i rezultati:

            Policijski službenici Policijske stanice Modriča, 30.06.2019. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda Modriča izvršili su pretres porodične kuće i pomoćnih objekata vlasništvo lica D.P. sa područja opštine Vukosavlje, prilikom čega je pronađena i oduzeta vojna puška i određena količina metaka. Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj će biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozvnih materija“.

            Policijski službenici Policijske stanice Petrovo 30.06.2019. godine, lišili su slobode biciklistu D.R. sa područja opštine  Petrovo, kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2, 74 g/kg.

            Policijskoj stanici Teslić, 30.06.2019. godine, prijavljeno je da su dva lica fizički napala oštećeno lice iz Teslića, prilikom čega je isto zadobilo tjelesne povrede. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj. Rad po navedenom je u toku.

            Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 30.06.2019. godine, lišili su slobode lice A.S. iz Doboja,  koje se oglušilo o naredbu policije da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira. Izvršenim alkotestiranjem kod navedenog lica je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1, 64 g/kg. Nakon prestanka razloga za zadržavanje navedeno lice će biti pušteno na slobodu i istom će biti uručen prekršajni nalog za počinjeni prekršaj iz člana 24. (Ometanje državnih organa u vršenju javnih fukcija) Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: PU Doboj                      

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close