Servisne informacije

Servisna informacija Policijske uprave Doboj za 24, 25, i 26.05.2019. godine

Tokom vikenda uspješno obezbjeđeno deset javnih okupljanja te lišeno slobode jedanaest vozača    

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, na području teritorije koju operativno pokrivaju,  u vremenu od 24.-26.05.2019. godine, uspješno su izvršili obezbjeđenja deset javnih okupljanja, odnosno kulturnih, sportskih i vjerskih manifestacija te obezbjeđenja štićenih ličnosti,  na kojima nije evidentirano niti jedno narušavanje javnog reda i mira. Tokom navedenog perioda lišili su slobode  jedanaest vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Policijski službenici naše Uprave, 24.05.2019. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršili su preteres na jednoj lokaciji u Doboju.

U navedenom periodu jedno lice je lišeno slobode zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Ugrožavanje suigurnosti“, dok su dva lica lišena slobode zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. Tokom vikenda dva lica su zatečena na licu mjesta sa dvije radne mašine i tri motorne pile tokom bespravne sječe šume. Tokom kontrole saobraćaja oduzeto je oko 2 m3 ogrevnog drveta za koje vozač nije imao potrebnu dokumentaciju.

            Takođe, policijski službenici su na području naše Uprave, izvršili uviđaj ukupno osam saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

Tokom vikenda evidentirano je ukupno šest krivičnih djela, od toga pet u petak 24.05.2019. godine a jedno u nedjelju 26.05.2019. godine. Tokom subote nije evidentirano niti jedno krivično djelo. Policijski službenici u saradnji sa nadležniom Okružnim javnim tužilaštvom Doboj nastavljaju intenzivni  rad na rasvjetljavanju svih krivičnih djela izvršenih na našem području.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj su obezbjedili grupu od 22 migranta koji su predati Terenskom centru za poslove sa strancima Doboj, a koji su uz nadzor policijskih službenika danas napustili područje naše Uprave. 

Policijski službenici Policijske uprave Doboj nastaviće sa pojačanim aktivnostima i u narednom periodu, a sve u cilju zaštite građana i njihove imovine.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: PU Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close