Servisne informacije

Servisna informacija Policijske uprave Doboj za 08.07.2019. godine

U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirano je šest krivičnih djela, jedno narušavanje javnog reda i mira, jedan prekršaj iz oblasti Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, jedan prekršaj iz oblasti Zakona o oružju i municiji i tri  saobraćajne nezgode. 

            Značajniji bezbjednosni događaji:

            Policijskoj stanici Modriča, 08.07.2019. godine, prijavljeno je da je u prethodnih petanest dana na mjesnom groblju na području opštine Modriča, sa nadgrobnog spomenika  otuđena bronzana bista. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela „Krađa“.

            Policijskoj stanici Teslić, 08.07.2019. godine, prijavljeno je da je tokom mjeseca maja 2019. godine, izvršeno otuđenje određene mašine vlasništvo privrednog društva iz Teslića,  koja se nalazila na zaduženju kod radnika navedenog preduzeća. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela „Utaja“.

            Policijskoj stanici Teslić, 08.07.2019. godine, prijavljeno je da je u prethodnih nekoliko dana izvršena provala u kuću na području opštine Teslić. O eventualno otuđenim stvarima vlasnik će se izjasniti nakon dolaska iz inostranstva. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

            Aktivnosti i rezultati:

             Policijska stanica Doboj 1 08.07.2019. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv lica I.N. iz Doboja,  zbog osnova sumnje da je izvršilo  krivično djelo „Izbjegavanje davanja izdržavanja“, protiv lica G.M. iz Doboja, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“ i protiv lica R.S. iz Doboja, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Tjelesna povreda“.

            Policijski službenici Policijske stanice Stanari, 08.07.2019. godine, na području opštine Stanari, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj, izršili su pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice S.R, prilikom čega je pronađeno i oduzeto ukupno 26, 84 g zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i drugi predmeti koji se mogu koristiti prilikom pakovanja opojne droge. Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj će biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“. 

Foto: mup.vladars.net

Izvor: PU Doboj    

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close