Servisne informacije

Servisna informacija Policijske uprave Doboj za 07.11.2019. godine

U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirana su tri krivična djela i  tri saobraćajne nezgode. 

                Značajniji bezbjednosni događaji:

                Policijskoj stanici Brod, 07.11.2019. godine, prijavljeno je da je lice J.Š. sa područja opštine Brod, uputilo verbalne prijetnje radnicima elektrodistribucije iz Broda,  zbog isključenja njegove porodične kuće sa električnog napajanja, a koje su radnici izvršili zbog neisplaćenih dugovanja navedenog lica. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji je navedeno okvalifikovao kao krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“.

                Policijskoj stanici Derventa, 07.11.2019. godine, prijavljeno je da je u prethodnom periodu, lice Z.G. sa imanja oštećenog lica odvezlo sitnu stoku te da isto do momenta prijave nije platilo. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji je navedeno okvalifikovao kao krivično djelo „Prevara“.

                Aktivnosti i rezultati:

                Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 06.11.2019. godine, u cilju kontrole putničkog automobila marke „VW Golf“, pri prilasku policijskih službenika navedenom vozilu,  vozač lice inicijala T.Đ. iz Doboja, je isti zaključalo a potom po naređenju policijskih službenika isto otključalo i izašlo iz vozila. Vizuelnim pregledom automobila u unutrašnjosti istog je uočena sasušena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“. Navedeno lice je lišeno slobode, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj 07.11.2019. godine, izvršen je pretres navedenog putničkog automobila prilikom čega je pronađen i oduzet gasni pištolj sa pripadajućim metkom,  zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“, ukupne težine od oko 100 g. Protiv navedenog lica će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close