Servisne informacije

Servisna informacija CJB Doboj za 16.06.2016. godine

U protekla 24 časa na području Centra javne bezbjednosti Doboj evidentirano je 6  krivičnih djela, i 3 saobraćajne nezgoda.

Značajniji bezbjednosni događaji:

Policijskoj stanici Derventa, 16.06.2016. godine prijavljeno je da je nad župnikom iz Plehana, opština Derventa, izvršena prevara na način da je nepoznato lice putem mobilnog telefona pozvalo župnika i lažno se predstavljajući kao visokopozicionirani zvaničnik, zatražio od župnika da na ime pomoći za liječenje djeteta iz Bosne i Hercegovine uplati određeni iznos novca, a koji će mu isti vratiti po dolasku u župu. Župnik je izvršio uplatu određenih iznosa novca, nakon čega mu se navodni zvaničnik više nije javljao. O navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj. U toku  je rad na pronalasku izvršioca navedenog krivičnog djela „Prevara“.

U Derventi, 16.06.2016. godine izvršena je provala u kuću vlasništvo V.D., odakle je otuđen srebrni nakit i lični dokumenti. Izvršen je uviđaj. U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenog krivičnog djela „Teška krađa“.

Policijskoj stanici Teslić, 16.06.2016. godine prijavljeno je da je u mjestu Ugodnović, opština Teslić, tokom obilježavanja crkvene slave na zborištu Kovanušići otuđen  prsluk vlasništvo  G.P. sa područja opštine Teslić. Prema izjavi oštećenog u džepovima prsluka nalazio se novac, mobilni telefon i  lični dokumenti. U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenog krivičnog djela „Krađa“.

Aktivnosti i rezultati:

Policijska stanica Doboj 2, 16.06.2016. godine, Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv A.S. sa područja grada Doboja,  zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Šumska krađa“.

Policijska stanica Modriča, 16.06.2016. godine, Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv P.C. sa područja opštine Modriča,  zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“.

Policijska stanica Doboj 1, 16.06.2016. godine, Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je tri  izvještaja o počinjenim krivičnim djelima:

protiv S.K. i M.K., oboje iz Tuzle, FBiH, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Falsifikovanje isprave“;

protiv sedamnaestogodišnjaka i šesnaestogodišnjaka sa područja grada Doboja i sedamnaestogodišnjaka iz Tešnja, FBiH, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Krađa“;

protiv dvojice sedamnaestogodišnjaka sa područja grada Doboja, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Krađa“.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close