Servisne informacije

Servisna informacija CJB Doboj za 14.09.2016. godine

U protekla 24 časa na području Centra javne bezbjednosti Doboj evidentirano je 5 krivičnih djela, jedno narušavanje javnog reda i mira, 3 saobraćajne nezgode i požar.

Značajniji bezbjednosni događaji:

Policijskoj stanici Šamac, 13.09.2016. godine oko 22,30 časova prijavljeno je da su M.M. i M.P. sa područja opštine Šamac, na lokalnom putu u mjestu Obudovac, opština Šamac, ugurali u putničko vozilo P.M. sa područja opštine Šamac i odvezli do kuće M.M. gdje su ga vezali i fizički napali, nanijevši mu pri tom  lakše tjelesne povrede. Prema izjavi ištećenog izvršioci su otuđili torbicu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 100,00 KM i mobilni telefon, te da je sam presjekao kanap kojim je bio vezan. O navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj. Nad M.M. i M.P.  je izvršena kriminalistička obrada. Po dokumentovanju protiv navedenih lica biće podnesen izvještaj o počinjenom  krivičnom djelu „Protivpravno lišenje slobode“.

Aktivnosti i rezultati:

Policijski službenici Policijske stanice Brod, izvršili su kriminalističku obradu nad N.D. iz Broda, zbog osnova sumnje da je iz kruga preduzeća „Metal emajl“ Brod u stečaju otuđio limenu oplatu. Navedeno lice je zatečeno u Ulici Vojvode Stjepe Stjepanovića u Brodu dok je u ručnim kolicima prevozio otuđeni lim. Po dokumentovanju Okružnom tužilaštvu Doboj biće podnesen izvještaj o počinjenom  krivičnom djelu „Krađa“.

Policijska stanica Doboj 1, 14.09.2016. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv S.V.sa područja opštine Gračanica, FBiH,  zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Narušavanje nepovredivosti stana“.

Policijska stanica Teslić, 14.09.2016. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv E.K. i M.K. sa područja opštine Teslić,  zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Samovlašće“.

Ostali događaji:

U mjestu Pisari, opština Šamac, 14.09.2016. godine oko 21,30 časova izbio je požar u kući vlasništvo C.S.. Povrijeđenih lica nije bilo. U požaru, koji je lokalizovala Teritorijalna vatrogasna jedinica Šamac, izgorjele su dvije prostorije. Policijskim službenicima  Policijske stanice  Šamac  P.S. je izjavio da je na drvenom podu ostavio ukuljučen rešo i izašao izvan kuće. O navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj po čijoj naredbi će danas biti izvršen uviđaj radi utvrđivanja uzroka požara.

U mjestu Crna Rijeka, opština Teslić, 14.09.2016. godine prilikom izvlačenja i lagerovanja stabala iz šume u reonu Dubrave, opština Teslić smrtno je stradao Z.M. sa područja opštine Teslić. Na nekategorisanom putu došlo je do prevrtanja traktora kojim je upravljao  Z.M., prilikom čega ga je traktro pregazio.  Tijelo preminulog izvučeno je ispod traktora u jutarnjim časovima 14.09.2016. godine. Uviđajem, koji su izvršili policijski službenici Policijke stanice Teslić, zajedno sa ljekarom mrtvozornikom Doma zdravlja Teslić utvrđeno je da je Z.M, usljed zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta. O navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj .

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close