Servisne informacije

Servisna informacija CJB Doboj za 11.10.2016. godine

U protekla 24 časa na području Centra javne bezbjednosti Doboj evidentirana su 3  krivična djela, jedno narušavanje javnog reda i mira i 6 saobraćajnih nezgoda.

Značajniji bezbjednosni događaji

U mjestu Porebrice, opština Pelagićevo, 10/11.10.2016. godine izvršena je provala u pravoslavnu crkvu „Sveta Petka“ odakle je otuđen novac u iznosu od oko 200, 00 KM.  Izvršen je uviđaj. U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenog krivičnog djela „Teška krađa“.

Policijskoj stanici Pelagićevo, 11.10.2016. godine prijavljeno je da je u prethodnih sedam dana u mjestu Porebrice, opština Pelagićevo izvršena je provala u porodičnu kuću vlasništvo J.J. koji se nalazi na radu u inostranstvu. Prema izjavi kućepazitelja iz kuće su otuđena dva televizora, a iz podruma moped i aparat  za pranje vozila. Izvršen je uviđaj. U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenog krivičnog djela „Teška krađa“.

Aktivnosti i rezultati

Policijski službenici Policijske stanice Petrovo lišili su slobode policijskog službenika G.P. koji je u vidno alkoholisanom stanju narušio javni red i mir nakon što je na lokalnom putu u mjestu Boljanić, područje grada Doboja, privatnim putničkim vozilom marke „VW jetta“ sletio sa kolovoza. Vozač putničkog vozila koje se kretalo u istom pravcu ponudio je pomoć koju je G.P. odbio uz uvrede i na pogrdan način. Nakon izvršenog uviđaj lica mjesta G.P. je odbio da se podvrgne alkotestiranju i potom je lišen slobode. Po dokumentovanju Osnovnom sudu Doboj biće  biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka iz člana 7. Zakona o javnom redu i miru (svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje) i počinjenih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH. Protiv policijskog službenika, u zakonom predviđenom roku, biće sproveden unutrašnji postupak.

Policijska stanica Teslić, 11.10.2016. godine Okružnom javnom tužilaštvu Doboj  podnijela je dva izvještaja o počinjenim krivičnim djelima:

protiv J.B. i H.R. obojica sa područja opštine Teslić, i protiv H.R. sa područja opštine Tešanj, FBiH,  zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Laka tjelesna povreda“ i krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari“ i,

protiv B.R. sa područja opštine Teslić, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Krađa“.

Saobraćajne nezgode

U Karađorđevoj ulici u Tesliću, 11.10.2016. godine oko 00,25 časova dogodila se saobraćajna nezgoda kada je putničko vozilo marke ,,BMW“ kojim je upravljao Ž.P. sa područja opštine Teslić sletjelo sa kolovoza  i udarilo u stub ulične rasvjete. U ovoj saobraćajnoj nezgodi vozač je zadobio teške tjelesne povrede i zadržan je na liječenju u dobojskoj bolnici.  Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Teslić.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close