Servisne informacije

Servisna informacija CJB Doboj za 07.09.2016. godine

U protekla 24 časa na području Centra javne bezbjednosti Doboj evidentirano je 7 krivičnih djela, jedno narušavanje javnog reda i mira i 4 saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom.

Značajniji bezbjednosni događaji

Policijskoj stanici Doboj 1, 07.09.2016. godine prijavljeno je da je sa parking prostora ispred Sportsko-rekreativnog centra “Džungla“ u Doboju otuđeno vozilo marke “golf 5“ vlasništvo Lj.R. sa područja grada Doboja. Prema izjavi oštećenog pričinjena materijalna šteta iznosi 11.000, 00 KM. Izvršen je pregled lica mjesta i u toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenog krivičnog djela „Teška krađa“.

U Derventi, 07.09.2016. godine izvršena je provala u stan vlasništvo G.Č., odakle je otuđen novac.  Izvršen je uviđaj. U toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenog krivičnog djela ,,Teška krađa“.

U mjestu Kladari, područje grada Doboja, iz kuće vlasništvo R.H. otuđen je novac u različiti valutama KM. Izvršilac je iskoristio odsustvo vlasnice i kroz nezaključana sporedna vrata ušao u unutaršnjost kuće.  Izvršen je pregled lica mjesta i u toku je rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca navedenog krivičnog djel „Krađa“.

Aktivnosti i rezultati:

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 07.09.2016. godine lišili su slobode A.M. sa područja opštine Teslić, koji se oglušio o naredbu policijskih službenika da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira fizičkim napadom na D.D. sa područja opštine Teslić. Policijskoj stanici Teslić oko 04,00 časa prijavljena je tuča ispred ugostiteljskog objekta „Havana“ u Tesliću. Izlaskom na lice mjesta A.M., koji je bio u vidno alkoholisanom stanju, zatečen je u fizičkom napadu na D.D. koga je oborio na  kolovoz. Nakon što se oglušio o naredbu policije da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira  A.M. je lišen slobode. Fizičkom napadu prethodio je sukob između navedenih lica kada je u ugostiteljskom objektu A.M. otvorenom pesnicom udario jednu punoljetnu i jednu maloljetnu žensku osobu, a D.D. je stao u njihovu odbranu. Lice A.M. je u službenim prostorijama odbio da se podvrgne alkotestiranju. Po dokumentovanju, protiv A.M. Osnovnom sudu Teslić biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za učinjene prekršaje iz člana 12. (tuča i fizički napad) i člana 24. Zakona o javnom redu i miru (ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija).

Policijska stanica Doboj 2, 07.09.2016. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv D.N. iz Modriče,  zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Krađa“.

Policijska stanica Modriča, 07.09.2016. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M.L. sa područja opštine Modriča,  zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Izbjegavanje davanja izdržavanja“.

Policijska stanica Derventa, 07.09.2016. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv D.D. iz Dervente,  zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Napad na ovlašćeno službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close