Servisne informacije

Servisna informacija CJB Doboj za 04.09.2016. godine

U protekla 24 časa na području Centra javne bezbjednosti Doboj evidentirano je 5 krivičnih djela, 3 narušavanja javnog reda i mira  i 6 saobraćajnih nezgoda.

Značajniji bezbjednosni događaji

Policijskoj stanici Teslić, 04.09.2016. godine prijavljeno je da je istog dana na benzinskoj pumpi „Slavuljica Petrol“ u Tesliću, nepoznati muškarac natočio dizel gorivo u rezervoar teretnog vozila i tri  bureta zapremine od po 200,00 litara (ukupno 740,6 litara). Nepoznati muškarac je doveo u zabludu radnika benzinke pumpe da će, nakon točenja goriva, isto platiti gotovinski, što nije učinio, nego se vozilom udaljio magistralnim putem M-4. Na ovaj način oštećenom je pričinjena materijalna šteta u iznosu od 1.222,00 KM. U toku je rad na pronalasku lica koje je na ovaj način počinilo krivično djelo „Prevara“.

Aktivnosti i rezultati:

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 04.09.2016. godine lišili su slobode S.K. i B.M., oba iz Doboja, nakon što su na vjerskom skupu u mjestu Majevac, područje grada Doboja u alkoholisanom stanju narušili javni red i mir učestvovanjem u tuči sa R.Đ. sa područja grada Doboja. Tokom svečanog ručka koji se održavao ispod šatora, navedena lica su se dovela u alkoholisano stanje prilikom čega je S.K. uz psovke i uvrede upućene gostima počeo razbijati inventar. Nakon što ih je jedan od gostiju R.Đ., sa područja grada Doboja, upozorio da prestanu sa nedoličnim ponašanjem, S.K. i B.M. su izašli vani, a potom je S.K. startovao putničko vozilo i prilikom kretanja oštetio dva parkirana putnička vozila. Isti se vozilom vraća i u blizini šatora izlazi iz vozila i sa nožem u ruci poziva R.Đ. da mu priđe. Nakon što mu je izbio nož iz ruke, R.Đ. je zadao nekoliko udaraca po tijelu S.K. i dok je B.M. pokušao da spriječi napad skočivši na leđa R.Đ., isti  mu je zadao nekoliko udaraca po tijelu. Po dolasku policijskih službenika, B.M. se oglušio o naredbu da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira, nakon čega je lišen slobode. Alktostiranjem u službenim prostorijama kod B.M. je utvrđeno 1,49 gr/kg alkohola u organizmu. Tokom vršenja uviđaja saobraćajne nezgode kod S.K. je alkotestiranjem utvrđeno 1,78 gr/kg alkohola u organizmu. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola S.K. je lišen slobode. O navedenom događaju obavješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj. Po dokumentovanju, protiv S.K. Okružnom tužilaštvu Doboj biće podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Ugrožavanje opasnim oruđem pri tuči ili svađi“, a biće preduzete i druge zakonom predviđene mjere i radnje. Osnovnom sudu Doboj biće podnesen  zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv B.M. zbog učinjenih prekršaja  iz člana 12. (tuča i fizički napad) i člana 24. Zakona o javnom redu i miru (ometanje državih organa u vršenju javnih funkcija), a protiv R.Đ. zbog učinjenih prekršaja  iz člana 12. Zakona o javnom redu i miru. 

Saobraćajne nezgode

Na magistralnom putu Pelagićevo-Gradačac, u mjestu Pelagićevo 03.09.2016. godine oko 22,50 časova dogodila se saobraćajna nezgoda kada je putničko vozilo marke “VW golf“ kojim je upravljao S.C. iz Pelagićeva, prilikom uključivanja sa lokalnog na magistralni putu udario u  motocikl marke “jamaha“  koji se kretao magistralnim putem, a kojim je upravljao  P.P. sa područja opštine Pelagićevo. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je vozač motocikla P.P. koji je nakon ukazane ljekarske pomoći u  brčanskoj bolnici prevežen u Univerzitetsko klinički centar Tuzla, gdje je zadržan na liječenju. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Pelagićevo.

U mjestu Karanovac, opština Petrovo, 04.09.2016. godine oko 13,40 časova dogodila se saobraćajna nezgoda kada je motocikl marke „suzuki“ kojim je upravljao V.A. sa područja opštine Petrovo udario u putničko vozilo marke „mercedes“ kojim je upravljao D.M. iz Petrova. Putničko. U vrijeme dešavanja saobraćajne nezgode putničko vozilo je bilo zaustavljeno na desnoj strani regionalnog puta. U ovoj saobraćajnoj nezgodi vozač motocikla V.A. zadobio je teške tjelesne povrede, dok se ljekari nisu izjasnili o stepenu zadobijenih povreda vozača D.M. Oba lica su zadražana na liječenju u dobojskoj bolnici. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Petrovo.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close